A SZEMÉLYI-, VAGYONI- ÉS AZ ÜZLETI BIZTONSÁG KOCKÁZATELEMZÉSE

A kockázatelemzés nem csak, hogy a magánbiztonságról szóló törvénynek megfelelően a fizikai védelmi rendszer szerves és kötelező része, de egy minőségi és gazdaságosan fenntartható fizikai, műszaki vagy fizikai-műszaki védelmi rendszer kiépítésének első és nélkülözhetetlen lépése.

Egy technikai védelmi rendszer tervezésekor nincs általános megoldás, mert nagyon sok speciális kockázati tényezőt kell számba venni. A kockázatelemzés feladata, hogy ezeket a tényezőket a következő szempontok alapján kielemezze:

  • Az objektum típusa, rendeltetése, mérete és külső sajátosságai, az épület elhelyezkedése és környezete, építészeti és egyéb jellemzői,
  • Vészhelyzet szempontjából fontos pontok,
  • Az állandó és ideiglenesen ott tartózkodó személyek száma és jellemvonásaik,
  • Az épület működtetésére vonatkozó szabályok,
  • Az épületben található felszerelések, tárgyak és dokumentumok, valamint azok sérülékenységének felmérése, értékbecslése,
  • Különleges események számbavétele.

 

A fenti tényezők alapos összegzése és elemzése után készítünk egy kiértékelést, amely tartalmazza az adott létesítmény összes lehetséges kockázatát és veszélyét. Ez lesz az alap egy technikai védelmi rendszer tervezése és kiépítése során.

A kockázatelemzésnek számos előnye van, de mindenek előtt figyelembe véve a konkrét rizikókat, csökkenthetők a beszerzési és személyzeti költségek, valamint elkerülhetők a károk és a nem várt események.

Fontos, hogy csakis a Belügyminisztérum engedélyével rendelkező személyek végezhetik a kockázatelemzést. További információkért keresse szakembereinket!

A SZEMÉLYI-, VAGYONI- ÉS AZ ÜZLETI BIZTONSÁG KOCKÁZATELEMZÉSÉRŐL SZÓLÓ OKIRAT

+381 24 670 888